Oodi 6kk

Eilen tuli kuluneeksi kuusi kokonaista kuukautta siitä yöstä kun olin synnärillä tuoreena kahden lapsen äitinä. Aika on jännittävä juttu, se häviää läpi sormien ja silti tuntuu olevan aina läsnä. Oodi on ollut meillä aina, mutta vastahan silti viime viikolla kellotin supistuksia. Puoli vuotta kuulostaa vielä raaemmalta kuin kuusi kuukautta. Toinen samanlainen ja kaikesta siitä on vuosi. Sitten minulla on jälleen taapero. Hurjaa.


Tälläkin kertaa halkean ylpeydestä uusien taitojen karttuessa. Niiden huomaaminen vain tapahtuu vähän eri lailla kuin ensimmäisen kanssa. Ja joka kerta haikeana huokailen, että voi kun se vielä hetken pysyisi pienenä. Joka tapauksessa tälläinen on meidän puolivuotias!

Oodi on naurunaama, lähes aina saa houkuteltua hymyn huulille. Joskus kiukunkin keskeltä. Hän on aika rauhallinen, tarkkailija. Varsinkin siskon tekemisiä seurataan silmä kovana ja pikkuhiljaa on alkanut hinku päästä perään. Oodi pyörähtää molemmin päin, kulkee lattialla kääntyen akselinsa ympäri ja peruuttaa. Neuvolassa esitteli kuinka nousee käsien varaan ja vetää polvet koukkuun, eli tapailee konttausasentoa. 


Oodin kanssa sormiruokaillaan ja nyt keskiviikkona saatiin vasta lupa istuttaa, joten ollaan maisteltu vielä aika varovasti sylistä käsin. Nyt on maisteltu bataattia, porkkanaa, banaania, kananmunaa, kauraa, mustikkaa, vesimelonia, päärynää, mangoa, avokadoa...Ja varmaan muutakin mitä äitiaivot ei nyt muista. Oodi on syönyt myös pari kertaa hienosti puuroa ihan itse lusikalla.


Oodi näyttää päivä päivältä enemmän isältään. Tytöissä on paljon samaa, mutta toisaalta ovat aivan erinäköisiä. Oodi on mini, 6kk mitat olivat 6370g & 66,1cm. Hassua kun Elle on aina kasvanut ikäistään isompana niin on tottunut siihen. Oodi on meidän minipossu. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko sanoa jotakin?