Lapsen kanssa kampaajalla

Vai parturissa? Kuulostaa toi kampaaja jotenkin vähän liian...noh ei kovin kuvaavalta. Ellehän on tosiaan kerran aiemminkin käynyt hiustenleikkuussa, mutta se ei mennyt hyvin. Nipsaistiinkin sillon lähinnä takaa vaan pari kiharaa pois ja ajateltiin että ensi kerralla sitten. No nyt oli sen ensi kerran vuoro kun ajattelin että jotain tuolle enemmänkin lattialuuttua muistuttavalle pienelle päälle oli tehtävä. Ja mielellään ennen valmistujaisiani. 


Yritin miettiä mitä tuosta sitten saisi aikaiseksi. Kävin läpi pienen henkilökohtaisen kriisin kun ymmärsin että se on leikattava lyhyeksi. Mutta puoli päivää asiaa sulateltuani, ja varsinkin nyt lopputuloksen nähtyäni, tajusin että niinhän sen kuuluukin olla. Olin hölmö kun edes ajattelin, että Ellen hiusmalli ei voisi olla lyhyt. Sehän on aivan hänen näköisensä! Pinterestistä löytämäni kuvan kanssa otin yhteyttä meidän, tätä nykyä, vakkarikampaajaan ja kysyin päästäänkö edes lähelle. Saimme varattua ajan sitten viikon päähän, eli täksi päiväksi. Viimeksi Elle kirkui, potki ja häntä piti pitää sylissä. Siitä viisastuneena päätin ottaa kaikki keinot käyttöön tehdäkseni kokemuksesta helpon ja mukavan meille kaikille. Pelkäsin että tämä pintaan noussut aistiyliherkkyys vaikeuttaisi asioita entisestään. Ajattelin siis jakaa vinkkini teillekkin, ne nimittäin toimivat! Lyhyesti sanottuna valmistele, aivopese ja lahjo. Aloin puhua kampaajasta ja hiustenleikkuusta Ellelle silloin tällöin heti kun sain ajan varattua. Elle on niitä lapsia joille pitää toistaa hieman usempaan otteeseen, että asia muuttuu todelliseksi. Lisäksi näytin Ellelle Youtubesta videon jossa kaverilta leikataan hiukset ja se selkeästi auttoi näkemään asian positiivisena kun ei se videon lapsikaan pelännyt. Lapsi sai myös lopussa tikkarin, jote Elle omaksui selkeästi että lahjontaa tiedossa jos tämä menee hyvin. 


Lisäksi aloin tänään toistaa hiustenleikkuuta useita kertoja ja kysymään Elleltä "Mennäänkö leikkauttamaan Ellelle prinsessatukka?" ja kertomaan että "Täti leikkaa sinulle ihanat hiukset." ja kun astuimme kampaamon ovesta sisään Elle kyseli prinsessatukkansa perään. Hän myös heti hoksasi, että hänen pitää istua tuolille. Sillä niin teki toinen asiakas kampaamossa ja lapsi videolla. Hän toisteli minun sanojani leikkaamisesta ja prinsessatukasta. 


Lahjominen, yksi kolmesta kovasta. Meillä ne kaksi muuta kasvatuskeinoa, jota kukaan ei käytä, ei oikein toimi. Mutta lahjominen toimii. Joten eikun muumit pyörimään ja rusinat käteen. Keskittyminen pysyi aika hyvin muualla kuin hiustenleikkuussa, joten se kävi aika helposti. Vain otsatukka ja yritys leikata koneella tuotti vähän kiemurtelua. Ja lopuksi kiitettiin toki kampaajaa. Elle kehui jopa myöhemmin menevänsä uudelleen. Eli kaikki meni hienosti! Hänellä on nyt "inana" tukka, kuten tyyppi itsekin sanoi. Äiti vain ihasteli loppuillan. Nyt se ei ainakaan enää ole vauva, niin ison tytön kampauskin.


6 kommenttia:

 1. Hahah, kampaajalla, "kampaaja palvelee naisia ja parturi miehiä!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ton oon kuullutkin. Jotenki on vaa nii hieno sana toi kampaaja. Moi oon maalta. 😂

   Poista
 2. Onpas siistimpi olemus kyllä hiusten leikkuun jälkeen :) Mut hui - en raaskis leikata meidän neidin tukkaa :---D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti tuli paljon isomman oloiseksi koko lapsi. :D Miekään en meinannut raaskia mutta oli pakko, onneksi!

   Poista
 3. Kyllä meilläkin sitten uskalletaan leikata neidin hiukset syksyllä lyhyempään malliin, jotta lähtisi vauvahaituvat veks :)

  Vaikka saan miehen puolen naisväeltä kauheat nootit, niin silti kyllä mennään parturiin. Ellekin on niin suloinen lyhyellä mallilla ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käykää ihmeessä! Meidän pitäisi mennä jo uudestaan kun otsatukka alkaa tulla silmille. :D

   Poista

Haluaisitko sanoa jotakin?