Elle 2v

Sunnuntaina Elle täytti siis kaksi vuotta ja ajattelin perinteiseen tapaan tehdä tämmöisen pienen yhteenvedon siitä millainen typpi meillä asuukaan. Meillä oli neuvolakin niin saatiin uusia tarkempia mittoja. Neuvola kesti tosin sen vartin verran, että eipä sieltä sen enempää oikein irti saanutkaan. Haluaisin vaihtaa takaisin siihen neuvolaan missä käytiin siihen saakka kun Elle oli puolivuotias ja muutettiin tähän nykyiseen kaupunginosaan. Ja itseasiassa taidan tehdä terveyskeskuksen vaihdon samantien, sillä nykyiseen ei pääse koskaan lääkärillekkään. 




Aloitetaan vaikka siitä neuvolasta. Elle ei oikein pitänyt mittaamisesta, joten otettiin vielä sillä vauvamitalla missä maataan. Ja tyttö mahtui siihen juuri ja juuri. Mitoiksi saatiin 91cm, 13kg ja py 48cm. Eli kaikki ennallaan ja kulkevat hyvin käyrillään. Kesäkuussahan pituus oli 86cm eli sitä on tässä tullut ihan kivasti. Painokin on noussut sen pari kiloa, vaikka välillä tyttö ei suostu kotona syömään oikein mitään. Hoidossa ruoka kuitenkin ilmeisesti maistuu, joten ei huolta senkään suhteen.



Elle rakenteli omatoimisesti heti neuvolaan mennessä tornin, joten sitä ei tarvinnut paljoa kysellä. Tuttuun tapaan neiti myös hölisi mennessään, joten neukku tyytyi kysymään vain tuleeko lauseita paljonkin. Pääasiassa Elle käyttää vielä ns. kaksisanaisia lauseita, mutta yhä enemmän tulee myös kolmisanaisiakin. Vieraammat eivät vielä saa läheskään aina selkoa Ellen höpötyksistä, mutta meiltä vanhemmilta se useimmiten onnistuu. Ei kuitenkaan aina, koska tässä taannoin Elle loukkaantui minulle kun en yksinkertaisesti ymmärtänyt mitä hän sanoi. Tosin hän on myös aika herkkä loukkaantumaan nykyään, uhmaikä. Ujouskin on tullut vieraiden kohdalla kuvioihin. Tai ei niinkään ujous vaan tietynlainen valikoivuus siitä ettei kaikille puhuta tai heihin oteta kontaktia. 




Päiväkodissa kaikki luistaa myös hyvin ja Elle viihtyy. Tämä viikko ollaan tosin sairasteltu kotona, mutta huomenna Elle pääsee taas päiväksi näkemään kavereita ennen viikonloppua. Minulla on nimittäin neljän tunnin työelämätaitojen tehtävät rästissä tältä viikolta. Päiväkodissa sujuu niin syöminen, vessahommat kuin nukkuminenkin kun taas kotona kaikki vähän takkuilee. Päiväunia on vältelty kaikin mahdollisin tavoin kotona viikonloppuisin ja myös nyt kipeänä. Joten ne ovat ehkä jäämässä pois, onneksi yöt menevät kuitenkin tuttuun tapaan putkeen sillä 19:30-07:00 välillä. 



Elle on edelleen kova laulamaan, rakastamaan ja leikkimään. Oikein mainio tyyppi tuo meidän kaksivuotias. :) Meillä satoi täällä ensilumi, joten kuvitus on nyt suoraan puhelimesta. 

4 kommenttia:

 1. Ihana Elle ja LUNTA!! Lähetä tänne turkuun myös, väsyttää tämä synkkä ja sumppura ilma!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Meillä on nyt muutaman päivän satanut ja on valkoinen maa. Toivottavasti pysyy! :)

   Poista
 2. Vau, onks siellä jo noin paljon lunta! Täällä ei vielä yhtään - tännekin kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo satoi yhdessä yössä, suli taas pois ja satoi taas. Tällä hetkellä on vielä lunta maassa, mutta saa nähdä. Lähetän sinne lumipilviä. :)

   Poista

Haluaisitko sanoa jotakin?